Volledig scherm
© Thinkstock

ProRail klaart klus aan het goederenspoor in Oss

OSS - ProRail is klaar met het werk aan goederenspoor Elzenburg in Oss. "Deze aanpassing is goed voor de economie. De doorstroming is beter en de overwegen zijn veiliger”, reageert de Osse wethouder Frank den Brok.

Het werk zorgt ervoor dat wegen, spoor en haven soepeler op elkaar aansluiten. Dat was nodig, omdat het goederenlijntje volgens ProRail de verwachte groei naar twee goederentreinen per dag niet aan kon. Daarom waren allerlei aanpassingen nodig.

In 2015 werden langs de Waalkade sporen, wissels en overpaden vernieuwd. De boog in het spoor vanaf het hoofdspoor werd verruimd. En er kwamen spoorbomen bij de overwegen op de Berghemseweg, Singel 1940-1945 en Kanaalstraat.

  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.