Volledig scherm
© Thinkstock

ProRail klaart klus aan het goederenspoor in Oss

OSS - ProRail is klaar met het werk aan goederenspoor Elzenburg in Oss. "Deze aanpassing is goed voor de economie. De doorstroming is beter en de overwegen zijn veiliger”, reageert de Osse wethouder Frank den Brok.

Het werk zorgt ervoor dat wegen, spoor en haven soepeler op elkaar aansluiten. Dat was nodig, omdat het goederenlijntje volgens ProRail de verwachte groei naar twee goederentreinen per dag niet aan kon. Daarom waren allerlei aanpassingen nodig.

In 2015 werden langs de Waalkade sporen, wissels en overpaden vernieuwd. De boog in het spoor vanaf het hoofdspoor werd verruimd. En er kwamen spoorbomen bij de overwegen op de Berghemseweg, Singel 1940-1945 en Kanaalstraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”