Volledig scherm
N329 - De bouten worden aangedraaid. © Dan Wildeman

ProRail overweegt investering van 8 miljoen in Oss

OSS - Het bedrijf ProRail hakt volgens de Osse wethouder Jan van Loon in juni dit jaar de knoop door over een investering van ruim acht miljoen euro in het goederenspoorlijntje naar industrieterrein Elzenburg. Voor dat bedrag wordt de spoorlijn verder doorgetrokken, kan ProRail de veiligheid verbeteren en kan de geluidsoverlast voor omwonenden worden beperkt.

ProRail wil de lijn graag met 600 meter verlengen, zodat meer bedrijven op industrieterrein Elzenburg er gebruik van kunnen maken. De Osse Overslag Centrale en Bracofeed hebben hier expliciet om gevraagd. De gemeente Oss is bereid het bestemmingsplan hiervoor aan te passen, maar wil meteen geregeld zien dat het woon- en leefklimaat voor omwonenden van de goederenspoorlijn wordt verbeterd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”