Volledig scherm
De landelijke organisatie Landstorm protest tijdens een voorlichtingsavond in 't Slotje te Herpen over de komst van statushouders. © Ruud Rogier

Protest bij bijeenkomst over huisvesting statushouders in Herpen

HERPEN - Zo'n 25 à 30 personen waren donderdagavond aanwezig bij dorpshuis 't Slotje in Herpen om te demonstreren. Daar vond een besloten bijeenkomst plaats over de huisvesting van maximaal 14 statushouders en jonge Herpenaren in het dorp. De demonstranten waren aanwezig met spandoeken met daarop leuzen als 'grenzen dicht en stop de multiculturele terreur'.

De club noemt zichzelf 'de Landstorm' en staat onder leiding van Johnboy Willemse uit Ravenstein, die in de regio bekend werd om zijn extreemrechtse uitlatingen en anti-asielbetogingen. Ook de politie was aanwezig.

Omwonenden
In de Herpense nieuwbouwwijk Wilgendaal komen 14 tijdelijke huisjes te staan voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning en jongeren uit het dorp. De gemeente Oss is naarstig op zoek naar geschikte woonruimte voor met name alleenstaande vergunninghouders. De woningcorporatie Mooiland en de gemeente Oss, initiatiefnemers van de huisjes hielden donderdag de bijeenkomst voor de directe omwonenden.

Buurtbewoners spraken eerder deze week al hun ongeloof uit. "De buurt is in rep en roer, laaiend. De reacties die op de buurtapps rondgaan zijn niet mals. Moeten wij ook varkenskoppen ophangen? Dit pikken wij niet!", zei een buurtbewoner eerder tegen deze krant.

Lees meer over de huisvesting van statushouders en vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchteling.

Volledig scherm
Volledig scherm
Ook de politie is aanwezig bij het Dorpshuis in Herpen. © Paul Driessen/BD