Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA kritisch over plannen mestfabriek in Oss

OSS - De komst van een grote mestfabriek naar bedrijventerrein Elzenburg baart de PvdA in Oss grote zorgen. De partij heeft een waslijst aan schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W. Raadslid Iris van Dinther stelt: "De hamvraag is: waar zit zo'n bedrijf nou beter, in de buurt van een woonwijk als de Horzak of in een dunbevolkt buitengebied?"

Vrijdag maakten de provincie en de gemeente Oss in een gezamenlijk persbericht bekend dat er een oplossing is gevonden voor de omstreden bouw van een enorme mestfabriek in de buurt van Landhorst, in de Peel. Boerencoöperatie MACE laat deze plannen varen, als deze fabriek door OOC terminals aan de Osse haven wordt gebouwd. De procedure om hier tot vestiging te komen is veel korter, omdat het bedrijventerrein in Oss in zwaarste milieucategorie valt.

De PvdA in Oss vindt dat er desondanks een milieu-effectrapportage (MER) moet worden opgesteld. Van Dinther: "Wij willen dat vooraf precies in kaart wordt gebracht wat de risico's van mestverwerking op deze plek zijn en hoe deze worden beperkt. Wat geeft dit bedrijf strak aan stankoverlast en aan uitstoot van fijnstof?"

Voor het laatste nieuws over de mestfabriek: bd.nl/mestfabriek

Oss, Uden e.o.