Volledig scherm
Protest tegen de vestiging van een mestverwerker in Oss. © Peter van Erp/BD

Raad Oss eist unaniem MER-procedure voor mestfabriek

OSS - De gemeenteraad van Oss heeft unaniem ingestemd met een motie waarin wordt opgeroepen tot het voeren van een zogenaamde MER-procedure voor de vestiging van een grote mestverwerkingsinstallatie aan de haven.

Een MER-procedure brengt de risico's voor milieu, overlast en veiligheid in beeld en biedt tegenstanders meer mogelijkheden tot bezwaar. De motie wordt omarmd door het college van B en W, dat al had aangegeven bij de provincie aan te dringen op een MER.

Risico
Joop van Orsouw (Beter Oss) hield de raad voor dat er behalve voor omwonenden ook een risico bestaat voor verlies van werkgelegenheid op het bedrijventerrein. "Er zitten verschillende bedrijven met geurgevoelige producten, die mogelijk schade ondervinden van een bedrijf waar mest wordt verwerkt."

Volg het laatste nieuws over de plannen voor de mestfabriek in Oss via bd.nl/mestfabriek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”