Volledig scherm
Raaffestein © Archief van Raaffestein

RaafFESTein gaat voor reeks nieuwe festivals vanaf 2017

RAVENSTEIN - RaafFESTein, het 2-daags Ravensteinse festival dat na 5 edities dit jaar werd gecanceld, gaat binnenkort een tour maken langs alle zogenaamde 'stakeholders'. Dat zijn volgens secretaris Dirk de Bruijn de organisaties die op een of andere manier een band hebben met het festival.

,,Denk hierbij aan Dorpsraad Ravenstein, Gemeente Oss, horecaleveranciers, facilitaire diensten, geluidsbedrijf, subsidiefondsen, sponsoren, festivalorganisaties en verenigingen waarmee we graag willen samenwerken,” somt de Bruijn op. ,,We hebben een 34 pagina’s tellend plan opgesteld voor RaafFESTein 2017 t/m 2020. Daarin is uitgeschreven hoe Raaffestein er de komende jaren uitziet. Het gaat hierbij om onder meer de doelgroep, programmering, vormgeving, facilitaire zaken en vrijwilligers.”

RaafFESTein mikt in eerste instantie op liefhebbers uit de regio tot zo’n 20 kilometer. Daar vallen Nijmegen en Cuijk bijvoorbeeld nog onder. Middels crowdfunding wil de organisatie betrokken Ravensteiners vragen om RaafFESTein te steunen. Degenen die zich aan Raaffestein conformeren, doen dit wel voor een periode van 4 jaar. Aldus De Bruijn die er wel een groot vertrouwen in heeft dat er op 17 en 18 juni 2017 een mooi festival staat.

Oss, Uden e.o.