Volledig scherm
De Garnizoenskerk met een grasmat als decor voor 'Voorlopig Gras' door Don van Grunsven en Truus Weesjes. © Jan Ploegmakers

Ravenstein een mekka voor expositiebezoekers met drie exposities

RAVENSTEIN - Ravenstein heeft de komende tijd voor de bezoeker van kunstexposities een drietal tentoonstellingen te bieden.

In het museum voor Vlakglas en Emaille kan men uit drie exposities kiezen. De werken van Herman Prins (Fantastisch Realisme) zijn nieuw, terwijl er nog twee lopende tentoonstellingen zijn. In het souterrain is werk dat geïnspireerd is op Jeroen Bosch, met als titel 'Tuin der Lusten', en 'Roodgloeiend' van Adriaan van den Berk op de eerste verdieping.

Amateurkunstenaars van collectief Beeldend Berghem exposeren in het Oude Raadhuis. Voor de eerste keer zijn werken met onder andere keramiek, schilderijen, tekeningen en beeldhouwkunst buiten Berghem te bewonderen. Don Grunsven en Truus Weesjes hebben de Garnizoenskerk omgetoverd met een grasmat. met daarop objecten en daarboven vliegende werken.

De expositie in het kerkje is alleen nog het komende weekeinde, terwijl de andere twee doorgaan tot begin oktober.

Volledig scherm
Werken van Herman Prins in het museum voor Vlakglas en Emaille. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Dit werk van keramiste Annelies Erkelens hangt in het Oude Raadhuis in Ravenstein. © Jan Ploegmakers
  1. 'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    OSS - Na een 'heel bijzondere avond' staat het licht op groen voor centrumplan Wal Kwartier. Op de SP na ging donderdagavond heel de gemeenteraad achter het plan staan om de oude V&D en de aanpalende pandenrij te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met plek voor winkels, woningen, horeca en cultuur. Op verzoek van de oppositie gingen donderdag nog geen knopen door over geld. Dat gebeurt in december, als er meer bekend is over de financiën van het pand.

Oss, Uden e.o.