Volledig scherm
Ravenstein vanuit de lucht. © Van Assendelft Fotografie

Ravenstein hard op zoek naar bouwkavels

RAVENSTEIN - Vergrijzing en krimp. Dat voorland werd jarenlang voorspeld voor de kern Ravenstein. Maar het tij lijkt gekeerd. Gemeente, wooncorporatie en projectontwikkelaars zijn naarstig op zoek naar ruimte om nieuwe woningen te bouwen.

In Ravenstein bestaat behoefte aan 60 tot 80 woningen, bovenop de 37 die naar verwachting volgend jaar worden gebouwd op de plek van de huidige brandweerkazerne. ,,De vraag is niet langer óf er in Ravenstein gebouwd moet worden, maar waar", aldus wethouder Johan van der Schoot. Hij nodigt de inwoners en ondernemers uit mee te denken over bouwlocaties en belooft dat alle ideeën serieus zullen worden gewogen.  

Opgesloten

Er wordt behalve naar inbreidingsprojecten ook al voorzichtig gespeculeerd op uitbreiding. De mogelijkheden daarvoor zijn in Ravenstein echter zeer beperkt. Het stadje ligt 'opgesloten' tussen de Maas, het spoor en de A50. Eigenlijk is er maar één logische kans: de open ruimte tussen Ravenstein en Huisseling. Van der Schoot: ,,Sommige mensen zeggen dat die ruimte te allen tijde open moet blijven en dat kernen niet aan elkaar mogen groeien. Anderen vinden dat geen bezwaar. Ik laat die discussie graag aan de gemeenschap."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement