Volledig scherm
Ravenstein vanuit de lucht. © Van Assendelft Fotografie

Ravenstein hard op zoek naar bouwkavels

RAVENSTEIN - Vergrijzing en krimp. Dat voorland werd jarenlang voorspeld voor de kern Ravenstein. Maar het tij lijkt gekeerd. Gemeente, wooncorporatie en projectontwikkelaars zijn naarstig op zoek naar ruimte om nieuwe woningen te bouwen.

In Ravenstein bestaat behoefte aan 60 tot 80 woningen, bovenop de 37 die naar verwachting volgend jaar worden gebouwd op de plek van de huidige brandweerkazerne. ,,De vraag is niet langer óf er in Ravenstein gebouwd moet worden, maar waar", aldus wethouder Johan van der Schoot. Hij nodigt de inwoners en ondernemers uit mee te denken over bouwlocaties en belooft dat alle ideeën serieus zullen worden gewogen.  

Opgesloten

Er wordt behalve naar inbreidingsprojecten ook al voorzichtig gespeculeerd op uitbreiding. De mogelijkheden daarvoor zijn in Ravenstein echter zeer beperkt. Het stadje ligt 'opgesloten' tussen de Maas, het spoor en de A50. Eigenlijk is er maar één logische kans: de open ruimte tussen Ravenstein en Huisseling. Van der Schoot: ,,Sommige mensen zeggen dat die ruimte te allen tijde open moet blijven en dat kernen niet aan elkaar mogen groeien. Anderen vinden dat geen bezwaar. Ik laat die discussie graag aan de gemeenschap."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsgezicht Oss krijgt nieuwe invulling

    Stadsge­zicht Oss krijgt nieuwe invulling

    OSS - Het Brabants Dagblad gaat vanaf volgende week maandag Stadsgezicht anders invullen. Wat blijft, is dat Stadsgezicht betrokken en zichtbaar is bij grote en kleine gebeurtenissen in de stad Oss en een interactief platform biedt op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Wel zult u in de krant veranderingen opmerken. Stadsgezicht zal met grotere interviews en achtergrondproducties met grotere regelmaat blijven verschijnen, maar de columns op dinsdag en vrijdag verdwijnen.

Oss, Uden e.o.