Volledig scherm
Op de foto de twee vluchtelingen die in Ravenstein zijn beland. © Peter van Huijkelom

Ravenstein in de bres voor vluchtelingen

RAVENSTEIN - Zo fel als het verzet is tegen de komst van 3 mannelijke vluchtelingen naar een huis in de Osse Braakstraat, vanwege de vrees voor overlast, zo gemoedelijk is de sfeer in de Ravensteinse Walstraat.

Toen er recentelijk 2 vluchtelingen in Ravenstein belandden, hadden ze vrijwel niets. Alleen een oude fiets, een matras en een tuinstoel. Toen buren dat zagen, hebben ze meteen spullen naar hen gebracht. Weer een andere buurtbewoner heeft de vluchtelingen uitgenodigd voor een diner. „Zelfs mensen die tegen de opvang van asielzoekers zijn gaan toch overstag als ze mensen aantreffen die zó weinig hebben”, zegt Cor, initiatiefnemer van deze actie, die zijn achternaam niet in de krant wil omdat hij zelf niet centraal wil staan in dit verhaal.

Niet veel later hebben de twee nog meubilair gekregen van de kringloopwinkel. „Wij als buurt hebben wel nog voor extra matrassen, een tv en een droger gezorgd. Deze mensen hebben huis en haard verlaten, dat doe je niet zomaar”, aldus Cor, die zich verbaasd heeft over de recente hevige protesten tegen vluchtelingen in Oss. „Hoe kun je oordelen over mensen die je niet kent."

Lees meer over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.