Volledig scherm
Marij Vermeulen verzorgde vandaag de allerlaatste workshop van het Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst in Ravenstein. © Parry Vermeulen

Ravensteins museum sluit: ‘De parel van Oss verliest zijn glans’

RAVENSTEIN - De deuren van het Ravensteinse Museum voor Vlakglas- en Emaillekunst zijn zondagmiddag definitief gesloten.

Herma van Hintum, jarenlang vrijwilliger bij het Ravensteinse museum, reageert verslagen: “Extra wrang is dat precies vandaag het Jan Cunen museum na een dure renovatie weer opengaat; daar wordt dus wel veel geld aan uitgegeven door de gemeente Oss”.

Nico Verhoeven verzorgde zondag de allerlaatste rondleiding in het museum. "Bezoekers vinden het verhaal van het glas-in- loodraam van de St. Victorkerk uit Neerloon wat hier binnen staat altijd erg boeiend. Dat enorme kerkraam heeft de priester persoonlijk laten verwijderen en laten dichtmetselen omdat de zon soms in zijn gezicht scheen tijdens de mis.”

Vrijwilliger van het eerste uur Marij Vermeulen: “Ravenstein wordt door de burgemeester altijd betiteld als ‘de parel van Oss’, maar nu glanst die parel helaas niet meer...”

Oss, Uden e.o.