Volledig scherm
De historische smederij aan de Landpoortlaan. © Stichting Smederij Verhoeven

Ravensteinse Stichting Smederij
Verhoeven zoekt vrienden met portemonnee

RAVENSTEIN - De Stichting Smederij Verhoeven, die medio vorig jaar plannen ontvouwde om van de historische smederij aan de Landpoortstraat in Ravenstein een toeristische trekpleister te maken, is nu op zoek naar vrienden die het initiatief financieel willen ondersteunen.

Het doel dat de stichting nastreeft, komt er in grote lijnen op neer dat schooljeugd, toeristen, werknemers tijdens personeelsuitstapjes en toevallige passanten tekst en uitleg kunnen krijgen over het ambacht van de smid en over zijn gereedschap. Bij gelegenheden kunnen belangstellenden ook een smid aan het werk zien. De plannen van ‘Smederij Verhoeven’ sluiten naadloos aan bij het streven van de gemeente Oss om Ravenstein te profileren als stadje van ambachtelijke vaardigheden.

Beroep op inwoners

Om de openstellingen te kunnen realiseren is er veel geld nodig, zo laten de initiatiefnemers weten. Financiële middelen die gebruikt zullen gaan worden om de smederij te restaureren en aan te passen. Naast het zoeken naar grote sponsoren wil het bestuur van de stichting ook een beroep doen op de inwoners van Ravenstein.

Daarom worden er in de week van 18 tot en met 24 juni flyers rondgebracht waarin bewoners gevraagd wordt om met een jaarlijkse bijdrage vriend of vriendin van de stichting te worden. De stichting is een culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Daarmee geldt voor donateurs een extra fiscale giftenaftrek.