Volledig scherm
De stand van Maasmeanders op de Vakantiebeurs. © Jeroen Jumelet

Reclame voor de regio: eigen stand op Vakantiebeurs voor 'geheime' Maas en Maashorst

OSS/UTRECHT -  Vergeet de Veluwe en de Betuwe. Voor een mooie fiets- of wandelvakantie moet je aan de Maas zijn. Daarom maakt een heel peloton vrijwilligers en ondernemers dezer dagen reclame voor de streek op de Vakantiebeurs in Utrecht. Zij willen veel meer volk trekken naar het gebied tussen pakweg Cuijk en Rosmalen.

De Maasmeanders? Of de Maashorst? Nee, die namen zeggen de meeste bezoekers van de Vakantiebeurs niets.  De één plaatst het gebied bij Venlo, de ander denkt het onderdeel is van de Limburgse gemeente Horst. Het blauw en groen op de grens van Brabant en Gelderland kan dus wel wat pr gebruiken. In de Jaarbeurs prijzen ze het niet voor niets aan als het best bewaarde geheim van Nederland. Een klein leger ondernemers en vrijwilligers vertelt er vijf dagen lang over al het moois dat er in de regio te vinden is.

,,En dat is meer dan genoeg”, zegt Wim Hoezen van de stichting Maasmeanders. ,,Al die campings, uitjes en restaurants zijn pareltjes die aan elkaar worden geregen door de Maas.” De Ossenaar staat al voor het derde jaar op de beurs. De eerste keer was dat nog met alleen de Maasmeanders, inmiddels samen met de Maashorst en RBT Rivierenland. ,

,Kijk alleen al naar de fietsroutes”, gaat Hoezen verder. ,,Die buigen allemaal af bij de Maas. Terwijl juist de oversteek van de rivier onze regio uniek maakt. Door de natuurlijke en religieuze verschillen lijkt het bijna alsof je in een ander land terechtkomt.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”