Volledig scherm
Het appartementencomplex Goudmijnhof in Oss. © Maarten van den Hurk/BD

Ringen van vingers getrokken bij brute roof Oss

OSS - Bij de brute roofoverval begin maart in een woning aan de Goudmijnhof in Oss hebben de drie daders gouden ringen, geld en een duur horloge meegenomen. Het trio moet volgens de politie precies geweten hebben waar en bij wie ze moesten zijn.

Dit maakte de politie maandagavond bekend in het tv-programma Bureau Brabant. Daarin werd ook duidelijk hoe gruwelijk beide echtgenoten toegetakeld zijn in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 maart. Zij liep onder andere een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen op, hij gekneusde ribben en een gapende hoofdwond. Dit alles door klappen met een koevoet. De politie spreekt van 'een regelrechte nachtmerrie' voor het echtpaar dat er een trauma bij opliep.

Het seniorenpaar werd 's nachts omstreeks twee uur in de eigen slaapkamer overrompeld door de overvallers. De drie daders haalden het hele appartement overhoop en schoven de ringen van de vingers van de vrouw. De politie weet niet wie de daders zijn en hoe ze precies het appartementencomplex tegenover parkeergarage Bergoss binnengekomen zijn. Vanwege hun gerichte handelen moeten de drie mannen wel geweten waar hun slachtoffers woonden en hoe ze binnen moesten komen, aldus de politie die op tips hoopt.

Volledig scherm
De entree van het appartementengebouw aan de Goudmijnhof. © Maarten van den Hurk

Oss, Uden e.o.