Robot Pepper begroet burgers in Osse gemeentehuis vriendelijk: 'Stoor ik?'

OSS - In februari kunnen inwoners in het gemeentehuis robot Pepper tegen het lijf lopen. Ze moeten niet gek opkijken als hij aan komt schuifelen en vraagt: ,,Goedemiddag, ik ben Pepper, stoor ik?''.

Walther Burg en Annabelle Wagemans van de gemeente Oss haalden hem in huis. ,,We willen graag een innovatieve ict-gemeente zijn. We kijken of dit iets voor onze organisatie kan zijn. Dit doen we als experiment voor drie maanden. We onderzoeken wat we ermee kunnen.''

Want Pepper staat zogezegd nog in de kinderschoenen. Op allerlei plekken duikt-ie op, al dan niet bij wijze van proef. Van Hout-Brox en Plus supermarkt, tot en met scholen en verzorgingshuizen.  

De hamvraag: wat kun je ermee ten gemeentehuize? Eén concrete invulling is er: personeel- en klanttevredenheidsonderzoek. Burg en Wagemans denken aan een rol bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen of expositie duurzaamheid.

,,We zijn nog dingen aan het bedenken en uitproberen. Je zou iets kunnen doen met afvalscheiding, een filmpje tonen, wat vragen stellen, en een compliment uitdelen met een buiging: 'Goed dat je afval scheidt'.''

Volledig scherm
Walther Burg en Annabelle Wagemans van de gemeente Oss begroeten Pepper. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”