Robot Pepper begroet burgers in Osse gemeentehuis vriendelijk: 'Stoor ik?'

OSS - In februari kunnen inwoners in het gemeentehuis robot Pepper tegen het lijf lopen. Ze moeten niet gek opkijken als hij aan komt schuifelen en vraagt: ,,Goedemiddag, ik ben Pepper, stoor ik?''.

Walther Burg en Annabelle Wagemans van de gemeente Oss haalden hem in huis. ,,We willen graag een innovatieve ict-gemeente zijn. We kijken of dit iets voor onze organisatie kan zijn. Dit doen we als experiment voor drie maanden. We onderzoeken wat we ermee kunnen.''

Want Pepper staat zogezegd nog in de kinderschoenen. Op allerlei plekken duikt-ie op, al dan niet bij wijze van proef. Van Hout-Brox en Plus supermarkt, tot en met scholen en verzorgingshuizen.  

De hamvraag: wat kun je ermee ten gemeentehuize? Eén concrete invulling is er: personeel- en klanttevredenheidsonderzoek. Burg en Wagemans denken aan een rol bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen of expositie duurzaamheid.

,,We zijn nog dingen aan het bedenken en uitproberen. Je zou iets kunnen doen met afvalscheiding, een filmpje tonen, wat vragen stellen, en een compliment uitdelen met een buiging: 'Goed dat je afval scheidt'.''

Volledig scherm
Walther Burg en Annabelle Wagemans van de gemeente Oss begroeten Pepper. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER
  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.