Volledig scherm
Het duurt nog even voordat er daadwerkelijk gebouwd wordt op De Kolk in Ravenstein. © Parry Vermeulen

Roeken zorgen voor vertraging bouw winkelcentrum Ravenstein

RAVENSTEIN - Eigenlijk was het de bedoeling dat eind dit jaar de eerste nieuwbouwwoningen op locatie De Kolk in Ravenstein opgeleverd zouden worden, maar door de aanwezigheid van roeken op het terrein is de bouw met meer dan een jaar uitgesteld.

Een en ander werd maandagavond  duidelijk tijdens door de gemeente Oss georganiseerde inloopavond in gemeenschapshuis Vidi Reo, waar een voorlopig bestemmingsplan ter inzage lag. De grote boosdoener is een kolonie roeken, die in de bomen op het oude brandweerterrein nestelt.

Verplaatsing 

De vogels waren nog niet eerder opgemerkt en kwamen pas in beeld tijdens een standaard ecologisch onderzoek. De gemeente wacht op een ontheffing van de provincie om de nesten te kunnen verplaatsen. Ook werd duidelijk dat er meer geluidsoverlast van een aangrenzend bedrijf wordt verwacht dan aanvankelijk gedacht.

Volledig scherm
2. Ontwerpschets van het nieuw te bouwen winkelcentrum met huur- en koopwoningen op De Kolk. © Parry Vermeulen

Emté wordt Coop


Op de locatie De Kolk komt ook een nieuw supermarktgebouw. Bij de Emté in Ravenstein gaat men ervan uit dat het nog minstens tot 2020 duurt voordat het nieuwe pand klaar is. De winkel wil niet wachten. Op 3 september van dit jaar gaat de winkel aan het Keurvorstenplein in Ravenstein dicht, om twee weken later als  Coop weer haar deuren te openen. Voor zover bekend blijft al het huidige Emté-personeel bij de nieuwe Coop werken.