Volledig scherm
Tijdens de dorpsraad in Herpen werden de plannen rond de renovatie van de Rogstraat gepresenteerd. © Bert van der Linden

Rogstraat Herpen mogelijk eind april op de schop

HERPEN - Tijdens de dorpsraadsvergadering in Dorpshuis ’t Slotje werden dinsdagavond onder grote belangstelling de plannen rond de renovatie van de Rogstraat in Herpen gepresenteerd.

Vier plateaus, even zovele gelijkwaardige kruisingen, enigszins verhoogde parkeerstroken en een maximum snelheid van 30 km per uur vanaf de entree vanuit Berghem, moeten de Rogstraat tot aan het Alard van Herpenplein tot een veilige, verkeersvriendelijke straat maken. De Dorpsraad Herpen zal daartoe nog een eindadvies moeten verstrekken aan de gemeente Oss.

Als er geen vertragingen optreden, kan het werk vanaf eind april in fases worden uitgevoerd. Woordvoerder Patrick Megens van de gemeente Oss beperkte zich voornamelijk tot het aangeven van door inspraak tot stand gekomen wijzigingen ten opzichte van eerdere plannen. Vooral het plaatsen van een viertal ondergrondse containers bij de Plus-supermarkt ter vervanging van de huidige containers aan het Alard van Herpenplein, leidde tot reacties van aanwonenden die vreesden voor waardevermindering van hun woning of het ontstaan van gevaarlijke situaties en andere vormen van overlast.

Oss, Uden e.o.