Volledig scherm
De gemeente zet in op de aanleg van een rotonde om Raadhuislaan, Molenstraat en Oostwal te verbinden. © Paul Driessen

Rotonde bij museum moet Oss mooiere stadsentree geven

OSS - Het kruispunt voor museum Jan Cunen in Oss heeft zijn langste tijd gehad. De gemeente zet in op de aanleg van een rotonde om Raadhuislaan, Molenstraat en Oostwal te verbinden.

Daarmee komt ze tegemoet aan de wens van omwonenden. Helemáál zeker is het nog niet; de gemeente wil eerst precies weten wat de aanpassing kost en of het verkeerskundig past.

Mooiere entree
De voortekenen zijn echter helder. Op een ontwerptekening die de gemeente onlangs liet maken van het gebied bij Jan Cunen, is het kruispunt al verdwenen. Verkeerswethouder Gé Wagemakers erkent de wens voor een rotonde op deze plek. „Het zorgt voor een mooiere entree van de stad. Maar we moeten ook kijken naar de verkeersfunctie."

​Ook zonder rotonde gaat deze hoek van Oss op de schop. Het stuk Molenstraat tussen kruispunt en spoor is slecht en wordt vervangen. De Oostwal wordt verlegd voor het plan om van het oude sheddakencomplex een evenemententerrein te maken. De Bram van den Berghstraat krijgt nieuwe riolering.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”