Volledig scherm
Op 19 maart doken de drie op bij een woning aan de Zeis in Heesch. © René van der Lee/BD

Roverstrio uit Oss voor de rechter: 2 van de 3 verdachten zwijgen

DEN BOSCH/ OSS - Drie gewelddadige roofovervallen, 2 inbraken en 1 poging tot moord. Het zijn de voornaamste aanklachten tegen 3 jonge Ossenaren (21, 23 en 24 jaar) die vrijdag en volgende week vrijdag terechtstaan in de rechtbank van Den Bosch. Twee van de 3 verdachten lieten aan het begin van de zitting al gelijk weten dat ze zullen zwijgen.

Volgens justitie tekenden de drie in relatief korte tijd voor een serie inbraken en overvallen. Allemaal in de regio Oss, met uitzondering van een inbraak in een slagerij in Stiphout, op 21 februari 2015. In dat bedrijf stalen ze messen en barbecues. Twee weken later werd bij een vleeswarenbedrijf aan de Osse Spaanderstraat een partij vlees gestolen uit de vriescel.


Honkbalknuppel
​Het zwaarstwegende misdrijf, de poging tot moord, werd volgens justitie op 13 januari 2015 gepleegd, toen een bewoner van de Marius de Langenstraat in Oss in elkaar geslagen werd met een honkbalknuppel. Hij brak daarbij zijn been en liep ernstig hoofdletsel op.

Zes weken later was het, aldus justitie, raak aan de Goudmijnhof, in het centrum van Oss. Een 70-jarige vrouw, werkzaam als prostituee, en haar vriend liepen ernstige verwondingen op toen de 3 mannen ’s nachts hun appartement binnenvielen. Beiden werden met een koevoet op hun hoofd geslagen en liepen ernstige verwondingen op.

Vuurwapen
In maart dook het drietal weer op, toen bij een woning aan de Zeis in Heesch. Daar drukten ze de bewoner een vuurwapen in zijn nek. Het doel was vermoedelijk een partij hennep die in de woning aanwezig was. Daags na die overval werd het drietal aangehouden door een arrestatieteam.

Volledig scherm
Aan de Goudmijnhof in Oss liepen een 70-jarige vrouw en haar vriend ernstige verwondingen op. © Maarten van den Hurk/BD
Volledig scherm
Bij een vleeswarenbedrijf aan de Osse Spaanderstraat werd een partij vlees gestolen. © René van der Lee/BD
Volledig scherm
Een bewoner van Marius de Langenstraat in Oss werd in elkaar geslagen met een honkbalknuppel. © Rene van der Lee/BD

Oss, Uden e.o.