Volledig scherm
Een mededeling op het hek geeft aan dat de nieuwe ruiterroutes per 1 maart beschikbaar zijn. © Maarten van den Hurk/BD

Ruiters willen op álle paden in Herperduin en Maashorst blijven rijden

HERPEN - De nieuwe stichting Belangenbehartiging Ruiters & Menners Herperduin/Maashorst protesteert tegen de inperking van vrije recreatie in het gelijknamige natuurgebied. Ze zegt al zeshonderd aanhangers te hebben.

De stichting is opgericht nadat het Maashorstbestuur, in overleg met een groep paardenliefhebbers, nieuwe ruiterroutes heeft uitgestippeld. Deze routes worden momenteel van bordjes voorzien. Vooral in de begrazingsgebieden in Maashorst en Herperduin veranderen de mogelijkheden voor vrije recreatie. Voetgangers mogen er overal lopen maar fietsers en ruiters moeten op aangewezen paden blijven. Deze zijn in overleg met gebruikers gekozen.

Volgens de stichting heeft de overleggroep van ruiters slechte compromissen gesloten en verdwijnen er te veel mogelijkheden voor paarden. De stichting wil tot nieuwe keuzes komen en zoekt momenteel steun via een brief aan wijk- en dorpsraden.

Volledig scherm
Een nieuw hek met veerooster bij het begrazingsgebied midden op de Maashorst. © Maarten van den Hurk/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”