Volledig scherm

Ruwaard durft weer te dromen met de ideale voorzitter

OSS - Sinds twee maanden is Martijn Elbers de voorzitter van voetbalclub SV Ruwaard. En ja, hij weet heel goed waar hij aan is begonnen. “Er moest iets gebeuren.”

Het was een rumoerig seizoen voor Ruwaard. Het eerste team eindigde roemloos onderaan in de vijfde klasse en er was discussie over het voortbestaan. “Het was echt vijf voor twaalf”, zegt Elbers, een paar maanden terugkijkend. “Eén van de problemen was dat er te veel rumoer ontstond. Blijft de club wel voortbestaan? Waarom zou je als ouders je kind dan nog hier nog laten spelen? We zaten in een negatieve spiraal.”

Zeven
Hij stelde zichzelf beschikbaar voor het bestuur en er volgden nog vier anderen, waardoor er nu plotseling zeven personen in plaats van twee aan tafel zitten. Elbers werd gevraagd als voorzitter. Niet zo gek, want hij heeft er het perfecte CV voor. Vanaf zijn jeugd lid van de vereniging. Honderden wedstrijden in het eerste. Als directeur van een groot transportbedrijf succesvol in het bedrijfsleven. En een positieve uitstraling. Tot nu toe heeft hij geen spijt. “Je voelt dat er iets is veranderd. Er is nieuw elan. Dat was gewoon nodig.”

Oss, Uden e.o.