Volledig scherm
Berry van der Horst voordat hij DESO de rug toekeerde na een incident in de kantine. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Schuldeiser Van der Horst moet bestuur van DESO meer openheid geven over administratie

OSS - Berry van der Horst moet het bestuur van DESO inzicht geven in de oude administratie van de Osse voetbalclub, zo oordeelde de rechter woensdag in een tussenvonnis. De originele papieren hoeft hij niet vrij te geven, wel moet de Ossenaar met het nieuwe bestuur van DESO een accountant aanwijzen die meer openheid van zaken geeft.

Van der Horst eist 212.000 euro van de volksclub waar hij tot vorig najaar hoofdsponsor en penningmeester was. De Ossenaar stelt dat het geld dat hij in DESO stak geen sponsoring maar een lening was. Van der Horst stapte naar de rechter om zijn centen terug te zien. De oud-hoofdsponsor wil zijn stappen niet toelichten, laat hij weten in een mail aan het Brabants Dagblad.

Het nieuwe bestuur wil laten zien dat er niets klopt van wat Van der Horst zegt. Om dat te bewijzen, vroeg de club om de administratie van de oud-penningmeester die in november opstapte bij DESO na een knokpartij in de kantine. Nieuwe voorzitter André Brondsema denkt dat de administratie laat zien dat Van der Horst wél sponsorde. ,,Als het een lening was geweest, hadden leden daarvoor moeten tekenen. Dat staat zo in de statuten."

Brondsema heeft de tussenuitspraak van de rechter nog niet gezien en wil die eerst bespreken met advocaat Egbert van Ewijk en met de rest van het DESO-bestuur.

Rechtszaak

,,Van der Horst hoeft de originele stukken niet af te geven. Wel moet hij op kosten van DESO een door de partijen gezamenlijk aangewezen accountant aanstellen die meer openheid van zaken geeft", meldt een woordvoerder van de rechtbank in Den Bosch. Daar wordt de zaak tot nu toe schriftelijk gevoerd. Op 30 mei bepaalt de rechter of er toch een fysieke zitting nodig is in dit geschil.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”