Volledig scherm
Ad de Haas (oprichter SchuldHulpMaatje) en Inge Coopmans. © Peter van Huijkelom

SchuldHulpMaatje Jong van start in Oss en Bernheze

OSS/BERNHEZE - Om meer jongeren die kampen met schulden te bereiken en te begeleiden, gaat SchuldHulpMaatje Jong van start. De aftrap is maandagavond, tijdens een debat over jongeren en armoede dat wordt gehouden door het Platform Regio Oss Tegen Armoede (PROTA).

De afgelopen vijf jaar begeleidden de vrijwilligers van SchuldHulpmaatje zo’n 500 mensen met schulden. Ze brachten orde in de chaos, gingen mee naar afspraken met hun schuldhulpverlener, waren hen emotioneel tot steun. Maar opvallend genoeg is het aantal jongeren dat begeleid werd op één hand te tellen. En dat terwijl veel jongeren na hun achttiende in de problemen komen.

Schrijnende situaties
Inge Coopmans is een van de nieuwe maatjes die zich op jongeren met schulden gaat richten. Ze heeft er zin in: „Ik werk bij een woningcorporatie bij de huurincasso en kom daar dagelijks in aanraking met mensen die in de schulden zitten. Dat zijn vaak schrijnende situaties. Gezinnen die uit huis worden gezet, bijvoorbeeld. Nu kan ik me ook op een andere manier voor hen inzetten.”

Lees een uitgebreid artikel over het SchuldHulpMaatje voor jongeren in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, van maandag 10 oktober of in de digitale krant.

Oss, Uden e.o.