Volledig scherm
De slagboom hangt scheef na het ongeluk in Oss. © Paul Driessen/BD

Scooteraar knalt op spoorboom in Oss en heeft 'engeltje op schouder'

UPDATEOSS - In Oss botste dinsdagochtend een scooterrijder op een gesloten spoorboom. Dat gebeurde bij de overweg van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel.

De hulpdiensten rukten even na 10.30 uur massaal uit voor het ongeval. De bestuurder van de scooter werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens zijn schoonzus had de man wat last van zijn been, maar viel het gelukkig mee. Het had veel erger af kunnen lopen voor de 32-jarige scooteraar uit Oss, realiseerde zij zich. Dat deed ook officier van dienst Peter Theunisse. ,,Die heeft een engeltje op zijn schouder gehad." De politie meldde op Facebook: 'Gelukkig heeft de aanstormende trein de bestuurder en het voertuig niet geraakt.'

Verblind

Volgens zijn schoonzus raakte de scooteraar verblind door de zon die op zijn helm scheen en zijn zicht wazig maakte. ,,Hij dacht dat het groen was en had die spoorboom helemaal niet gezien." De vrouw haalde dinsdagochtend de beschadigde scooter op en viste een van de afgebroken spiegels onder de spoorboom vandaan. 

Bij het ongeluk raakte een van de spoorbomen beschadigd. Die lag half over de weg en ging niet meer open. In afwachting van reparateurs sloot de politie een deel van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel af. Het treinverkeer lag als gevolg van het ongeluk tijdelijk stil, maar kwam al vrij snel weer op gang. 

Volledig scherm
De scooter raakte beschadigd door de botsing op het spoor in Oss. © Paul Driessen
Volledig scherm
De politie is druk met de nasleep van de botsing op het spoor in Oss. © Paul Driessen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.