Volledig scherm
De 4 jubilarissen: vlnr Arno van de Rijdt, Mien Kuijpers-Brands , Frans van de Rijdt en Adrie van de Rijdt. © Jan PLoegmakers

Sint Jansgilde uit Neerlangel huldigt vier jubilarissen

NEERLANGEL - De feestdag van Sint Jan begon vrijdag traditioneel met een plechtig Lof, voorgegaan door pastor Jaque Leo. Maar daarna was het tijd om vier jubilarissen te huldigen.

Arno en Adrie van de Rijdt werden in het zonnetje gezet vanwege hun 40 jarig lidmaatschap.Mien Kuijpers-Brands, 50 jaar lid, kreeg een plaquette uit handen van koning van het Jansgilde Joop Peters. Frans van de Rijdt werd gehuldigd omdat hij 70 jaar zijn steentje heeft bijgedragen aan het Sint Jansgilde

Zilveren speld
“Het is nog nooit voorgekomen dat iemand zo lang lid van het Neerlangelse gilde is, “ sprak de vergulde koning van het Jansgilde. Frans van de Rijdt werd benoemd tot erelid en kreeg een zilveren speld voorstellende Johannes de Doper opgespeld. Een langdurig applaus klonk in het eeuwenoude kerkje van Neerlangel.
De jubilaris meldde zich op 22 jarige leeftijd aan bij het gilde. Hij werd vrijwel direct baldakijndrager, wat ook inhield dat hij de rol van drager bij begrafenissen ging vervullen. Joop Peters benadrukte nog eens het belang van een lid zoals Frans van de Rijdt. Hij noemde Frans een 'ankerpunt' en hij roemde hem om zijn kennis van het verleden .

Volledig scherm
Koning Joop Peters van het Sint Jansgilde speldt bij Frans van de Rijdt de onderscheiding op. © Jan Ploegmakers

Oss, Uden e.o.