Still uit bewakingsbeelden: twee mannen smijten met stoeptegels een ruit van SanSoleil in. Daarna stichten ze binnen brand.
Volledig scherm
Still uit bewakingsbeelden: twee mannen smijten met stoeptegels een ruit van SanSoleil in. Daarna stichten ze binnen brand. © Bureau Brabant

Slachtoffer drievoudige brandstichting wijst naar 'Osse maffia'

OSS - Zonnestudio SanSoleil is met drie aanslagen uit Oss verdreven door een beruchte familie die geen concurrentie duldt. Dat stelt Leo Teulings, mede-eigenaar van de zonnestudio. "Het is pure maffia. Ze deinzen nergens voor terug."

SanSoleil opende in 2013 zijn deuren aan de Berghemseweg in Oss. Binnen twee maanden werd er brand gesticht, waardoor de zaak de rest van het jaar buiten bedrijf werd gesteld. Na de heropening in 2014 volgden in april twee brandstichtingen binnen twee weken. Teulings besloot daarop de handdoek in de ring te werpen.

In juli werd een 29-jarige Helmonder opgepakt als verdachte in deze zaak. Deze man was eerder al een keer betrapt met een kan petroleum voor het pand van SanSoleil.

In het Brabants Dagblad van vrijdag 19 december blikt Leo Teulings in de serie Nakaarten terug op de aanslagen die op zijn zonnestudio werden gepleegd.

Ook in politie-tvprogramma Bureau Brabant werd aandacht besteed aan de brand:

In negen maanden tijd wordt er drie keer brand gesticht bij zonnestudio Sansoleil aan de Berghemseweg in Oss. De totale schade van de branden is enorm. Van de verschillende branden is foto- en beeldmateriaal van o.a. bewakingsbeelden. Uiteraard tonen we deze beelden in de uitzending en brengen de signalementen van de twee verdachten naar buiten net zoals de werkwijze van de brandstichters. Wie heeft er informatie voor het rechercheteam? http://brabantn.ws/2Fk