Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Slachtoffer van Osse roversbende: 'Als ik ze aan zou kunnen, zou ik ze kapotslaan'

OSS/DEN BOSCH - Het 70-jarige slachtoffer dat ten prooi viel aan een Osse roversbende, legde vrijdag in de rechtbank van Den Bosch een emotionele verklaring af. ,,Als ik ze aan zou kunnen, zou ik ze helemaal kapotslaan", zei de vrouw die door 3 mannen destijds in haar woning werd overvallen en daarbij gewond raakte.

3 jonge Ossenaren (21, 23 en 24 jaar) stonden vrijdag voor de rechtbank van Den Bosch vanwege een reeks geweldsdelicten. Het ging onder meer om 3 gewelddadige roofovervallen, 2 inbraken en 1 poging tot moord.

De 70-jarige vrouw, werkzaam als prostituee, en haar ex-vriend liepen ernstige verwondingen op toen de 3 mannen in de nacht van 4 maart 2015 hun appartement aan het Goudmijnhof binnenvielen. Beiden werden met een koevoet op hun hoofd geslagen en liepen ernstige verwondingen op. De vrouw sprak vrijdag voor het eerst in de rechtbank.

Geen woorden
Ze betreurt de wraakgevoelens die ze koestert tegen het drietal. ,,Ik baal ervan want deze gevoelens passen niet bij mij." De vrouw vond het onvoorstelbaar dat zulke jonge gasten dit doen. ,,Ik heb er geen woorden voor." De vrouw heeft doodsangsten uitgestaan en ervaart nog steeds psychische en lichamelijke klachten. Dat geldt ook voor haar ex-partner. Ze claimde tijdens de zitting 45.000 euro schadevergoeding voor haarzelf en 38.750 euro voor haar ex-partner.

Op het spoor
Twee van de 3 verdachten lieten aan het begin van de zitting al gelijk weten dat ze zullen zwijgen. Een van de verdachten zei tijdens de zitting dat een 'Antilliaanse man uit Nijmegen hem op het spoor van de woning aan de Goudmijnhof had gezet', maar de rechter noemde het verhaal oncontroleerbaar. Dit gezien het feit dat de verdachte de naam van de man niet wilde prijsgeven.

Volgende week wordt de zitting vervolgd. Dan maakt de officier van justitie ook bekend welke straf hij zal eisen tegen het drietal.

Oss, Uden e.o.