Volledig scherm
Peter en Annie Strik en Wim Vermeulen (links) van Slachtofferhulp © Van Assendelft Fotografie

Slachtofferhulp Oss zoekt nieuwe vrijwilligers. 'Als ik me verroerde, dan schoot hij me neer'

OSS - Slachtofferhulp Oss zoekt nieuwe vrijwilligers. Mensen die sterk in hun schoenen staan, de nodige levenservaring hebben en zichzelf niet op de voorgrond stellen. Annie en Peter Strik uit Geffen kregen slachtofferhulp na een gewapende overval. 

Het zijn vreselijke berichten in de krant. De gewapende overvallen, ernstige ongelukken, zelfdodingen, verkrachtingen, moord, doodslag. Vaak staat daar dan in een bijzinnetje: Slachtofferhulp is ingeschakeld. Maar wat doet Slachtofferhulp dan eigenlijk? Wie zijn die mannen en vrouwen die dan komen, die midden in de hectiek, de angst en het verdriet rust en kalmte brengen? 

Rust uitstralen

De Osse afdeling van Slachtofferhulp heeft vijftien vrijwilligers. Ze worden ingezet in een grote regio, in de driehoek Oss, Veghel, Boxmeer. Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom, stelt teamleider Agnes IJsseldijk: ,,Mensen die door de eerste selectie komen, krijgen een gedegen instroomtraining. Het is intensief, maar dankbaar werk. We zoeken mensen die de nodige levenservaring hebben. Je moet sterk in je schoenen staan, rust uitstralen en jezelf op de achtergrond kunnen zetten." 

Gemaskerde mannen

Annie en Peter Strik uit Geffen maakten twee jaar geleden een gewapende overval mee. Ze zaten nietsvermoedend tv te kijken, toen er opeens twee gemaskerde en gewapende mannen in de woonkamer stonden. Na de overval kregen ze slachtofferhulp aangeboden. Peter reageerde nuchter en vond het niet zo nodig. Annie daarentegen nam de hulp met beide handen aan. Annie Strik: ,,Die overvaller zei:  'als je je verroert, dan schiet ik je neer. Ik viel bijna flauw van angst. Achteraf hebben mensen direct om je heen vaak allemaal tips, of ze zeggen dat je dingen anders had moeten doen. Wim van Slachtofferhulp was er gewoon, hij luisterde en hij begreep ons."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement