Volledig scherm
Drukte in de Unox-winkel op deze archieffoto uit de jaren 90. Destijds waren ook klanten 'van buiten' nog welkom in de zaak. © Emile Bonte/Collectie Stadsarchief Oss

Sluiting Unox-winkel komt hard aan bij oud-medewerkers: 'Nu moeten wij ook naar de Lidl'

OSS - De sluiting van het Osse Unox-winkeltje is vooral een klap voor oud-medewerkers van de fabriek. Meer nog dan een winkel verliezen zij een ontmoetingsplek.

Het stond er vaak rijen dik, voor de ingang en bij de kassa. Half Oss snuffelde in de karakteristieke fabriekskratten van de UVG-winkel naar goedkope soep, knakworsten en andere levensmiddelen. Zeker als de zomervakantie voor de deur stond. Dan propte menig gezin de kofferbak vol met vleeswaren van Unox om op de camping in Frankrijk op te peuzelen. De Ossenaar op het vakantiepark pikte je er daarom zó tussenuit.

Over die gouden tijden gaat het nog regelmatig in het winkeltje aan de Gasstraat. Dat is anno 2018 vooral het domein van oud-medewerkers van de fabriek. Elke dinsdag en woensdag, de enige dagen waarop de deuren nog geopend zijn, treffen ze elkaar. ,,Het is echt een ontmoetingsplek”, zegt Noud van Hoorn. Hij is voorzitter van de gepensioneerdenvereniging van de UVGN, de Unilever Vlees Groep Nederland. Die heeft meer dan 850 leden, vooral uit de buurt van Oss.

Andere uitjes

,,Natuurlijk hebben we ook wel andere uitjes en terugkomdagen, maar dat is wat anders dan een spontaan gesprek in de winkel. Jammer dus dat die gaat verdwijnen, al begrijp ik het wel vanuit Zwanenberg. Voortaan moeten wij dus ook maar naar de Lidl. Daar is het alleen een stuk minder gezellig.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.