Groothandel Howa aan de IJsselstraat heeft het druk; hier wordt een vrachtwagen geladen met snacks.
Volledig scherm
PREMIUM
Groothandel Howa aan de IJsselstraat heeft het druk; hier wordt een vrachtwagen geladen met snacks. © BD / Peter van Huijkelom

Snackgroothandel wil groeien in frietstad Oss

OSS - Terwijl de fastfoodketens hele delen van Brabant overspoelen, blijft Oss aangewezen op de oude vertrouwde snackbar. Daar bestellen we met z'n allen zóveel eten dat de plaatselijke groothandel Howa binnen no-time uit zijn jasje is gegroeid. Elke week levert het bedrijf wel 33.000 kilo friet.

Het is maar goed dat er geen frietpan staat in de kantine van Howa. Anders was de verleiding veel te groot om in de pauze éven een frikandelletje, bamihapje of kroketje in het vet te gooien. Bij de groothandel liggen de snacks namelijk met duizenden tegelijk in de vriezer. Vanaf het adres aan de IJsselstraat worden wel zeshonderd snackbars in heel Brabant, Zeeland en delen van Gelderland bevoorraad. Het gaat zó goed met de zaken dat oprichter Arthur van Wanrooij naarstig op zoek is naar een grotere, nieuwere vestiging. Daarover is de stichter al met de gemeente in overleg.