Sonja Barend krijgt DePetrus in Vught muisstil: 'Ze mag van mij zo weer op tv!'

videoVUGHT - "Er zitten vandaag weer mensen in de kerk. Of was het hier in Vught nog altijd vol?". Sonja Barend zit vrijdagavond meteen op haar praatstoel op het podium van het nieuwe ontmoetingscentrum DePetrus in Vught. "Ze mag van mij zo weer op televisie kunnen", aldus één van de ongeveer honderd aanwezigen."

De mensen luisterden bijna een uur naar een tweegesprek met de bekende presentatrice van weleer van programma's als de 'Sonja's goed nieuws show en Sonja op maandag en ga maar even door. Een gesprek over een bewogen leven zoals ze schreef in haar boek 'Je ziet mij nooit meer terug'.

'Ik ben aan het genieten'

Haar Joodse vader David werd in 1942 opgehaald door 'twee nette Nederlandse mannen'. Hij werd in Auschwitz door de Nazi's omgebracht. "Mijn hele familie van mijn vaders kant is vermoord. Alleen omdat ze Joods waren", aldus Barend tegenover interviewer Twan van den Brand. (...) "Daarom heb ik in mijn programma's ook altijd minderheden heb gehad van allerlei mogelijke soorten."

"Dan denk je dit gebeurt nooit meer. Integendeel; als die gek in Amerika die raket af gaat schieten en er worden vijf Russen geraakt hebben we oorlog. Dan begint de ellende weer. Ik heb trouwens een heel plezierig leven hoor. Maar het is wel iets waar ik mee bezig ben."

In de pauze signeert Barend haar boek. "Ik ben aan het genieten", zegt Nicolien Govers uit Oirschot die een groot fan van Sonja Barend is. "Nieuwtjes gehoord? Dat ze contact heeft gehad met Joop van den Ende en dat haar boek tot de top 24 van de beste luisterboeken behoort. Dat wist ze zelf geloof ik ook niet."

Er kwamen afgelopen feestweek ongeveer 20 duizend mensen naar DePetrus in Vught. Kinderen konden er spelen. Ouderen gingen kaarten of bijvoorbeeld bloemschikken. 

Zaterdag is de laatste dag met onder meer verteltheatervoorstellingen voor volwassenen en kinderen van Eric Borrias uit Vught. Voor meer informatie: www.depetrus.nl

Volledig scherm
Sonja Barend sprak een dik uur met journalist Twan van den Brand © Peter De Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”