Volledig scherm
© Thinkstock

SP Oss twijfelt over 'maatwerk' bij afgenomen pgb

OSS - De SP in Oss twijfelt over het voornemen van de gemeente om 'maatwerk' te leveren bij het toewijzen van het persoon gebonden budget (pgb).

Aanleiding is de uitzending van Monitor op zondagavond. Daarin kwam een gezin uit Oss aan bod, waarvan de moeder voor haar hulpbehoevende man en twee kinderen zorgt met met een pgb. Volgens de gemeente Oss is het pgb niet bedoeld voor mantelzorg en dus ontvangt het gezin geen geld.

Schrijnend
De politieke partij vraagt zich af op basis waarvan een pgb wel of niet wordt toegewezen. Zij vraagt dan ook naar welke maatstaven de betreffende wethouder hanteert en waar mensen recht op hebben. Daarnaast vraagt de SP zich af of de de wethouder vindt dat hij 'maatwerk heeft geleverd in deze specifieke, schrijnende, situatie?'.

  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.