Volledig scherm
© Thinkstock

SP Oss wil dat college fietsendiefstal harder aanpakt

OSS - Volgens de SP in Oss moet de gemeente Oss veel meer maatregelen nemen om fietsendiefstallen tegen te gaan. De SP zegt geschrokken te zijn van het feit dat er in Oss, op Eindhoven na, de meeste fietsen worden gestolen in Brabant. Alleen al in de eerste 3 maanden van dit jaar werden er 70 fietsen gestolen in Oss.

De SP zegt het onderwerp al tijdens meerdere commissievergaderingen te hebben aangekaart. 'De wethouder deed naar aanleiding daarvan zelfs de toezegging om de fietsnota en met name de fietsendiefstal nog eens tegen het licht te houden en in de commissie te bespreken. Dat was in oktober 2015. Tot nu toe heeft de SP niets meer vernomen van de wethouder', aldus de partij.

Geen toezicht
"Veel fietsen worden gestolen achter het station, waar geen toezicht is en waar men vrij spel heeft. Ook in het centrum, waar men overal de fiets mag neer zetten worden er aanzienlijk meer fietsen gestolen dan voorheen", meent de SP.Er moet volgens de partij zo snel mogelijk een plan op tafel komen. Ook wil de partij weten hoe het nu precies zit met de bewaking en wat de gemeente en Prorail doen bij de bewaakte stalling aan de Spoorlaan in Oss.

Oss, Uden e.o.