Volledig scherm
Een supertje gehaktbal © BD

SP pleit voor cafetaria in Piekenhoef Berghem

BERGHEM - De Berghemse wijk Piekenhoef mist een hart. Dat concludeert de Osse SP na gesprekken met inwoners. De partij pleit dan ook voor de vestiging van een lunchroom of cafetaria in de wijk.

De vraag naar voorzieningen in de Piekenhoef groeit, stelt Simone Schoneveld, nummer 3 op de kandidatenlijst van de SP voor de komende verkiezingen. ,,Er wonen inmiddels meer mensen in de Piekenhoef en Berghem-Zuid dan in de oorspronkelijke dorpskern. Maar in het bestemmingsplan is geen ruimte voor horeca of winkels opgenomen. In gesprekken met bewoners geeft het merendeel aan 'iets' te missen in de wijk."

Om de wijk een hart te geven wil de SP de vestiging van een lunchroom of cafetaria mogelijk maken. Daarnaast zou een wekelijkse markt of zelfs een (kleinschalig) winkelcentrum op termijn een mogelijke aanvulling voor de wijk. Schoneveld wil zich in de nieuwe gemeenteraad hard gaan maken voor dit plan.

In het kader van de verkiezingscampagne komt zaterdag 24 februari tussen 14.00 en 16.00 uur een frietwagen van de SP naar basisschool de Fonkeling. Passanten krijgen een gratis frietje en kunnen in gesprek gaan met Schoneveld en andere Berghemse SP-kandidaten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement