Volledig scherm
Protestdoek tegen de nieuwe coalitie bij rotonde Julianasingel. © Ruud Rogier

SP-protest tegen nieuwe coalitie in Oss: 'Rechts bolwerk'

OSS - Het nieuwe college van VDG, VVD, CDA en Beter Oss is een 'rechts bolwerk'. Tenminste, dat staat te lezen op een groot SP-protestdoek dat is geplaatst bij één van de meest prominente rotondes van de stad. 

Het doek duikt op aan de vooravond van de benoeming van het nieuwe college in Oss. Donderdagavond wordt het coalitieakkoord namelijk aangeboden aan de gemeenteraad en worden de vijf wethouders beëdigd. Alle negen fracties van de raad mogen kort op de plannen schieten. 

Vanuit linkse hoek klonk al de nodige kritiek op de totstandkoming van het nieuwe college. Vooral omdat de SP daar als grote winnaar van de verkiezingen geen onderdeel van uitmaakt. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”