Volledig scherm
Een eerdere demonstratie die plaatsvond in de Schadewijk in Oss. © Politie Oss

SP wil 'haat-optocht' weren uit volksbuurt Oss

OSS - De SP in Oss vraagt zich af of het gemeentebestuur niet te toegeeflijk is richting nationalisten die in de stad demonstreren. De gemeente heeft een vergunning verstrekt aan een groep extreem-rechtse demonstranten die zaterdagmiddag hun ongenoegen uiten over de opvang van asielzoekers en de multiculturele samenleving als maatschappelijk model.

Volgens de SP biedt de gemeente daarmee ruimte voor intimidatie van de eigen inwoners. "In het begin verscholen deze demonstranten zich nog achter protest tegen het beleid, maar inmiddels richten ze zich rechtstreeks tegen mensen", meent SP-raadslid Martijn Tonies. Tonies heeft namens zijn partij een serie vragen gesteld aan het college van B en W.

Schadewijk
​De keuze van het college om de demonstranten te weren uit het centrum begrijpt Tonies, maar het alternatief, een route door de Schadewijk, is volgens hem verkeerd. "We willen graag weten waarom een haat-optocht door woonwijk Schadewijk moet gaan, waarom er ophitsende kreten op spandoeken mogen staan en of het Osse bestuur er werk van maakt te voorkomen dat deze figuren nog vaker onze vrijwilligers en inwoners intimideren en misbruiken voor hun eigen agenda."

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.