Volledig scherm
Het verzet tegen een parochiefusie gaat in Lithoijen stug door. Een paar jongeren zijn woensdagavond via een hoogwerker op het dak geklommen om een spandoek te bevestigen met de tekst 'Geen fusie'. © Maarten van de Rakt / BD

Spandoek in Lithoijen moet dit weekend weg

LITHOIJEN - Het spandoek 'GEEN FUSIE' op de kerk van Lithoijen moet komend weekeinde worden opgeruimd.

„Omdat de actie nu al geslaagd is door de media-aandacht, zouden wij het zeer op prijs stellen dat het spandoek dit weekend vakkundig zal worden verwijderd door de actievoerders”, schrijft vice-voorzitter van het kerkbestuur Gerard Cornelissen op de website van de parochie H. Remigius. Verder zegt hij: „Wel is het fijn te weten dat er actievoerders zijn die het eens zijn met het doel van het kerkbestuur om niet te willen fuseren. Een spandoek om ons te overtuigen is niet nodig. We zijn altijd al tegen geweest.”

Wel wordt gewerkt aan een document met voorwaarden voor een samengaan van parochies uit vijf Maasdorpen met de Osse H. Hartparochie. „Het spandoek dient in Den Bosch bij het bisdom te hangen. Dat wil een fusie van een aantal parochies forceren”, aldus Cornelissen.

Oss, Uden e.o.