Volledig scherm
© (c) Dolph Cantrijn/ Hollandse Hoogte

Sportpark Rusheuvel in Oss wil in 2020 energieneutraal zijn

OSS - Sportpark De Rusheuvel in Oss moet in 2020 net zoveel duurzame energie genereren als er wordt verbruikt. Dit doel hebben de negen verenigingen op het sportpark gesteld, samen met het Sport Expertise Centrum (SEC), RMS Advies en de gemeente Oss. 

De verschillende partijen hebben een werkgroep gevormd die de noodzakelijke stappen voorbereidt om tot een energieneutraal sportpark te komen. ,,Door collectief op te trekken kunnen we voordelen behalen bij de inkoop van materialen en diensten", verwacht Tom Driessen van het SEC. ,,Ook kunnen de verenigingen gebruikmaken van elkaars ervaringen. De ene club is qua duurzaamheid al een stuk verder dan de andere."

Wat er precies nodig is om het doel te halen, wordt momenteel onderzocht. Isolatie van de bestaande accommodaties, zonnepanelen en warmtepompen hebben de aandacht. Ook wordt nadrukkelijk gekeken naar de verlichting van de sportvelden. Driessen: ,,Er staan zo'n honderd lichtmasten op De Rusheuvel. De lampen in die masten vreten energie. We gaan uitzoeken welke LED-lampen voor de verschillende sporten het beste zijn." 

De werkgroep zoekt verbinding met het bedrijfsleven voor financiering en realisatie van het project. ,,De meeste verenigingen hebben niet de middelen om deze investeringen te doen. Maar ze gaan straks wel flink besparen als er geen energielasten meer zijn. Het project is bij uitstek geschikt voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement