Volledig scherm
Het café aan de Eikenboomgaard in Oss. © Google Streetview

Stadscafé De Ontmoeting in Oss failliet verklaard

OSS - Stadscafé De Ontmoeting in uitgaansstraat Eikenboomgaard in Oss is failliet. De rechtbank heeft op dinsdag 8 december het faillissement uitgesproken, zo werd woensdagochtend bekendgemaakt.

Eigenaar Sjoerd Bijkersma hield dinsdagavond nog de lippen stijf op elkaar. Als curator in het faillissement is mr. R. Lammers aangewezen, die ook onder meer het faillissement van uitgaansgelegenheid Fellini's in Oss behandeld.

Niet bereikbaar
De eigenaar zelf weigerde dinsdagavond de geruchten te bevestigen. Hij kapte een telefoongesprek af toen het woord faillissement viel en was daarna onbereikbaar. In beide zaken waren de lichten gisteravond al ruim voor de reguliere sluitingstijd gedoofd. In De Ontmoeting zaten personeelsleden in een kringetje aan het uiteinde van de bar. Op hun mobieltjes kregen ook zij berichten binnen over een faillissement. "Maar officieel weten wij niks." Op andere vragen wilden de medewerkers niet ingaan.

Sluiting
De problemen bij De Ontmoeting en El Saludo betekenen de zoveelste dreun voor de Osse horeca. In de afgelopen maand sloten er al drie zaken die ooit toonaangevend waren. Zaterdag ging ’t Juffie (ijssalon Van Berkel) na 85 jaar voor de laatste keer open. Eind november maakten de uitbaters na twintig jaar een eind aan brasserie de Spieghel. Tevens ging in die maand de Osse uitgaansgelegenheid Fellini’s na bijna twintig jaar failliet.

Oss, Uden e.o.