Volledig scherm
stockbd rechtbank den bosch © Brabants Dagblad

Stalker spoot 'hoer' op rolluiken van ex en stuurt honderden sms'jes: taakstraf van 120 uur

BERGHEM/VINKEL - Hij spoot met grote letters 'hoer' op haar rolluiken en haar garagedeur, stuurde haar honderden sms-jes en berichtjes. Sommige over vrouwen die door hun ex waren vermoord. Dat kwam een 64-jarige man uit Vinkel deze week op 120 uur taakstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, een behandelverplichting, een contactverbod en een locatieverbod te staan.

Hij had ruim een jaar een relatie met een vrouw uit Berghem. Begin dit jaar zette zij hem na een ruzie de deur uit. ,,Toen ze begin maart belde en vertelde dat ze een nieuwe vriend had, sloegen bij mij de stoppen door. Ik reed naar Berghem, klom over de tuinpoort en spoot alle rolluiken, want haar huis is net Fort Knox, vol met het woord 'hoer'. Ik had van het openbaar ministerie al bericht gekregen dat ik moest stoppen", vertelde de man. ,,Ook de wijkagent zei me dat ik moest stoppen."

De man beriep zich op het feit dat hij een narcist is en manisch depressief. De officier van justitie vond dat hij zich daar niet achter moest verschuilen. ,,U hebt tal van waarschuwingen gehad die u allemaal naast u neer hebt gelegd." Toen de officier zei te denken aan een gevangenisstraf reageerde de man met de mededeling: ,,Dan is het met mij gedaan. Dan stap ik eruit." De advocaat van de man vond een gevangenisstraf, zelfs een voorwaardelijke, veel te ver gaan. Hij had graag een psychologisch rapport gezien.

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf

De politierechter legde uiteindelijk een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden op, een taakstraf van 120 uur met een proeftijd van drie jaar, plus de verplichting zich te laten behandelen, een contactverbod met de vrouw en een verbod om in haar buurt te komen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.