Volledig scherm
© Thinkstock

‘Stankoverlast Oijense mestvergister alleen maar minder’

DEN HAAG/OIJEN – Een grotere biofilter en hogere schoorsteen hebben alleen maar geleid tot een afname van de stankoverlast van de mestvergistingsinstallatie in Oijen. Dat zei de raadsman van BioEnergy Maasland maandag bij de Raad van State.

Wel erkende de raadsman dat voor 2012 een aantal onvoorziene technische mankementen tot meer overlast heeft geleid. ,,Maar na 2012 was alles op orde en werkte de installatie goed.” Toch maakte omwonende J. van Orsouw bezwaar tegen de nieuwe vergunning mestvergistingsinstallatie aan de Parallelweg. Waartegen Van Orsouw precies bezwaar heeft, werd maandag tijdens de rechtszaak in Den Haag niet echt duidelijk. Van Orsouw en diens raadsvrouw lieten het afweten.

Met een nieuwe vergunning is BioEnergy in staat om een aantal milieuverbeteringen aan te brengen. In ieder geval maakte de gemeentewoordvoerster duidelijk dat de vergunning geen uitbreiding van de productie regelt. De kans dat de Raad van State de vergunning vernietigt lijkt bijzonder klein. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

Oss, Uden e.o.