Volledig scherm
De gemeente Oss heeft plannen voor de plaatsing van deze 'statushoudershuisjes'. © Mooiland/gemeente Oss

Statushoudershuisjes ook aan de Waterstraat in Herpen

HERPEN - De inhoud van het alternatieve plan voor het huisvesten van statushouders in Herpen is bekend. Aan het Gepkespad komen na de zomervakantie geen 14 maar 6 woonunits te staan voor vluchtelingen met verblijfsstatus. Aan de Waterstraat in Herpen is plek voor 3 van die tijdelijke statushoudershuisjes. Die worden eind dit jaar neergezet.

Ook maakt corporatie Mooiland haar eerstvolgende huurwoning die vrijkomt in Herpen geschikt voor kamergewijze verhuur. Dat wil zeggen dat daar straks 2, 3 of 4 alleenstaande statushouders onder een dak wonen.

Alternatief plan
Het alternatieve plan komt uit de koker van dorpsbewoners. Die reageerden daarmee op het protest dat in april ontstond door de aankondiging van de komst van 14 huisjes op het groende veld aan het Gepkespad. Omwonenden voelden zich overvallen door die mededeling van de gemeente Oss en woningcorporatie Mooiland.

Het alternatief landt beter, zegt oud-huisarts Alfons Olde Loohuis, een van de bedenkers van het plan. "Het gaat niet alleen om de locatie, we gaan de nieuwkomers ook ondersteunen. Dat moet lukken, Herpen is een hechte gemeenschap."

Lees meer over de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van statushouders in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.