Volledig scherm
Een bus van Arriva © Arriva

Steeds minder passagiers, en dus is toekomst van buslijn 161 tussen Nuland en Oss onzeker

DEN BOSCH/OSS - Buslijn 161 tussen Nuland en Oss moet 'in enige vorm' behouden blijven. Maar hoe, dat is nog maar de vraag nu het aantal passagiers op de lijn weer terugloopt. Dat meldt B en W van Den Bosch aan de gemeenteraad. 

De buslijn was ooit een buurtbus met vrijwillige chauffeurs. De lijn werd echter zo populair, dat de passagiers niet meer pasten in de busjes voor acht personen. Daarop werd afgelopen jaren alsnog een grote bus ingezet met een betaalde chauffeur van Arriva.

Arriva meldt nu echter dat het aantal passagiers weer afneemt en dat de lijn daarom niet rendabel is. Terugkeer naar een buurtbussysteem is echter ook moeilijk, omdat het lastig is de nodige vrijwilligers te vinden om chauffeur te zijn op de lijn die ook Geffen aandoet. ,,Arriva beraadt zich nu op de toekomst", aldus B en W van Den Bosch. ,,Maar lijn 161 zal in enige vorm gaan rijden in de nieuwe dienstregeling", zo verzekert het vervoersbedrijf. De nieuwe dienstregeling van Arriva moet op 15 december 2018 ingaan.