Volledig scherm
Voormalig jachtbouwer Frans Heesen uit Oss. De prestigieuze Osse werf draagt nog immer zijn naam. © copyright Marc Bolsius

Steenrijke jachtenbouwer Frans Heesen (71) uit Oss: 'Geld is het allemaal niet waard'

OSS - Frans Heesen (71) uit Oss verkocht miljoenenjachten aan de rijken der aarde. Hij werd er gefortuneerd van. Inmiddels is hij in de herfst van zijn leven aangekomen. En met de jaren komen de gebreken. En dan is geld niet belangrijk meer.  

Frans Heesen begon in 1978 - als polyesterboertje zoals hij zelf zegt - met een scheepswerf. Dertig jaar lang deed hij zaken met de allerrijksten van de wereld. Ze kochten bij hem luxe schepen van tientallen miljoenen euro's. Inmiddels heeft de werf zo'n 100 superjachten verkocht. Frans Heesen, die de werf in 2008 voor een 'onwaarschijnlijk hoog bedrag' verkocht, staat nog altijd te kijken van dat succes. 

Zelf vertelt hij niet hoeveel de verkoop hem opbracht, maar het is een openbaar geheim dat het om ruim 150 miljoen euro ging. ,,Geld is en was niet waarom ik het allemaal gedaan heb", zegt hij nu. ,,Geld brengt veel maar ook veel narigheid. Geeft altijd trammelant, discussie en ook veel ellende." 

In het Brabants Dagblad van donderdag 11 januari een uitgebreid interview met Frans Heesen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.