Volledig scherm
Voormalig jachtbouwer Frans Heesen uit Oss. De prestigieuze Osse werf draagt nog immer zijn naam. © copyright Marc Bolsius

Steenrijke jachtenbouwer Frans Heesen (71) uit Oss: 'Geld is het allemaal niet waard'

OSS - Frans Heesen (71) uit Oss verkocht miljoenenjachten aan de rijken der aarde. Hij werd er gefortuneerd van. Inmiddels is hij in de herfst van zijn leven aangekomen. En met de jaren komen de gebreken. En dan is geld niet belangrijk meer.  

Frans Heesen begon in 1978 - als polyesterboertje zoals hij zelf zegt - met een scheepswerf. Dertig jaar lang deed hij zaken met de allerrijksten van de wereld. Ze kochten bij hem luxe schepen van tientallen miljoenen euro's. Inmiddels heeft de werf zo'n 100 superjachten verkocht. Frans Heesen, die de werf in 2008 voor een 'onwaarschijnlijk hoog bedrag' verkocht, staat nog altijd te kijken van dat succes. 

Zelf vertelt hij niet hoeveel de verkoop hem opbracht, maar het is een openbaar geheim dat het om ruim 150 miljoen euro ging. ,,Geld is en was niet waarom ik het allemaal gedaan heb", zegt hij nu. ,,Geld brengt veel maar ook veel narigheid. Geeft altijd trammelant, discussie en ook veel ellende." 

In het Brabants Dagblad van donderdag 11 januari een uitgebreid interview met Frans Heesen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.