Volledig scherm
Wim en Marian Verschoor uit Oss hebben een voorliefde voor Amerikaanse bolides. © Ruud Rogier

Stel uit Oss droomt van rijden over Route 66

OSS - In de woonkamer van Wim (53) en Marian (51) Verschoor uit Oss waan je je even in Amerika. De rood-witte leren zitbanken lijken weggeplukt uit een diner. Een jukebox, neonlampen, vitrines vol modelautootjes en een Elvis-klok sieren de wand. Maar de grootste uiting van hun States-liefde slurpt benzine. En komt maar liefst in drievoud: het stel heeft twee Cadillacs en een Oldsmobile Starfire.

De voorliefde voor Amerikaanse bolides hebben ze altijd al gehad. ,,We houden van het overdadige, het grote, het chroom, het geluid. Het gaat hand in hand met onze liefde voor de Amerikaanse cultuur. De tijd waarin deze auto’s uitkwamen hadden we graag willen meemaken. De haren los, vrijheid-blijheid, Woodstock: toen alles kon en mocht en iedereen elkaar in de waarde liet.”

Hun grote wens: op een dag naar Amerika. ,,Samen de Route 66 rijden is onze grote droom. We willen dan wel minstens voor een maand gaan, dus wachten we nog even tot onze meiden wat ouder zijn. En tot we het geld bij elkaar gespaard hebben, dat duurt ook nog wel even.”

Lees maandag 29 augustus in het Brabants Dagblad, editie Oss en Uden omgeving en Veghel en Uden, een interview met Wim en Marian Verschoor over hun drie oldtimers.

Oss, Uden e.o.