Volledig scherm
Het gemeentehuis van Oss, winnaar van de tweede editie van 'het mooiste gebouw van Oss'. © Van Assendelft

Verkiezing: stem op het mooiste gebouw van Oss

OSS - Welk gebouw wordt het mooiste gebouw van Oss? Dat kunt u bepalen door te stemmen op het gebouw van uw keuze via het stemformulier hieronder. Er wordt een winnaar bepaald op basis van lezersstemmen en een vakjury wijst een winnend gebouw aan. 

De verkiezing verloopt volgens hetzelfde stramien als de twee eerdere keren. De Ontwerperskring heeft een voorselectie gemaakt van 26 gebouwen in de gemeente Oss die in de afgelopen zes jaar zijn opgeleverd, met onder meer woonhuizen, bedrijfspanden, sportaccommodaties en andere openbare gebouwen. Stemmen op één van die gebouwen kan tot en met vrijdag 14 september.

Vakjury van vijf

De onafhankelijke vakjury bestaat uit vijf mensen: cultuurhistorica Hettie Petersen, projectontwikkelaar Marc Rijs, architect en voormalig lid van de commissie ruimtelijke kwaliteit Ady Steketee, beeldend kunstenaar Jos Verscharen en landschapsarchitect/stedenbouwkundige Esther Kruit. De uitslag van publiek en jury wordt woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens een door de Ontwerperskring georganiseerde avond in @Paulus, de voormalige Pauluskerk aan de Oude Litherweg. Tijdens die avond is een fraai vormgegeven boekje met een overzicht van de 26 geselecteerde gebouwen voor het eerst verkrijgbaar.

Klik hieronder op Stem mee om uw stem uit te brengen

  1. 'Die trein kan er niets aan doen hè, aan dat ongeluk?'

    'Die trein kan er niets aan doen hè, aan dat ongeluk?'

    Via de krakerige babyfoon hoor ik opeens: "Opa?" Het is Koning - hij klinkt niet paniekerig of huilerig, eerder veel te wakker. Ik ga naar zijn kamertje en vraag wat er is. "Ik heb dus een uitvinding gedaan, dus met lego, en dan kan een trein op tijd stoppen, dus een rem, dus je laat allemaal drones voor die trein rijden en als er dan iets is, op de rails dus, dan kan je dat zien op een scherm..." Ik bewonder de uitvinding en weet opvoedkundig niet wat ik moet doen. Waarschijnlijk heeft hij iets opgevangen over het ongeluk in Oss, want daar spraken wij ouderen na het avondeten even over, en ofschoon hij toen lief met zijn autootjes en lego leek te spelen, waren zijn oortjes misschien nog even naar ons gewandeld toen ze merkten dat in onze toon angst en verdriet zaten. "Opa?" "Wat is er?" "Denk jij nog wel eens aan Moor nu je Koosje hebt?" "Ja... In het begin werd ik verdrietig als ik aan Moor dacht, maar tegenwoordig vind ik het prettig. Moor was mijn liefste vriend. En het is fijn om aan lieve vrienden te denken."

Oss, Uden e.o.