Volledig scherm
Schade aan de woning van de familie Ceelen waar vannacht brand woedde in Oss. © Paul Driessen

Straatbewoners likken wonden na blikseminslag en woningbrand Oss

OSS - Beschadigde huizen, kapotte cv-ketels, doorgeslagen stoppen, defecte hoofdschakelaar en geen internet, tv of telefoon. Bewoners van de Orseleindstraat in Oss likken woensdagochtend de wonden van de blikseminslag in de nacht ervoor.

Alle bewoners hebben zo hun eigen verhaal over de oorverdovende knal die ze even na half drie hoorden. De bliksem sloeg in op de schoorsteen van de familie Ceelen en zette hun twee-onder-een-kapwoning in brand. Het gezin en de drie honden bleven ongedeerd. De ochtend na de narigheid zijn zij weer in het huis dat voorlopig onbewoonbaar is. Ze zijn er om op te ruimen en spullen te verzamelen. In het dak naast de schoorsteen zit het gat waar 's nachts de vlammen uitsloegen.

In de straat heerst bedrijvigheid. Er rijden busjes van aannemers en corporatie BrabantWonen. Mensen staan op straat om de heftige gebeurtenis met elkaar te bepraten. Een Ziggo-monteur sleutelt aan het verdeelpunt om ervoor te zorgen dat de bewoners zo snel mogelijk weer internet, televisie en telefoon kunnen gebruiken. Ook op andere plekken in de wijk zijn kasten kapot en mogen Ziggo-monteurs aan de bak.

Op de hoek met de Habsburgerstraat staan twee busjes van installateur Kemkens, voor de defecte cv-ketels in de straat. Een vrouw vertelt hoe bij haar de hoofdschakelaar het begaf door de blikseminslag. Ook hier moest een monteur aan te pas komen. Meer buren kwamen in de nacht van dinsdag op woensdag zonder stroom te zitten. ,,Volgens mij zijn overal in de straat de stoppen doorgeslagen", zegt een van hen.

Volledig scherm
Medewerkers van installateur Kemkens rukken uit voor kapotte cv-ketels. © Paul Driessen
Volledig scherm
Ook even verderop in de wijk Krinkelhoek is een Ziggo-monteur aan het werk, net als in de Orseleindstraat. © Paul Driessen
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”