Volledig scherm
Straatgraffiti op de Maasdijk in Megen. © Paul Driessen

Straatgraffiti moet zorgen voor minder verkeersslachtoffers in en rond Oss

OSS - Het valt wel op, de straatgraffiti die sinds een week op wegen in Megen, Berghem, Geffen, Herpen, Ravenstein en Oss staat. Afbeeldingen van twee met een bal spelende kinderen of de tekst 'Bedankt dat je langzamer rijdt!' moeten ervoor zorgen dat automobilisten gas terugnemen. 

De wegschilderingen zijn in opdracht van de gemeente Oss aangebracht door ANDC Outdoor Projects. Ze blijven als het goed is twee tot drie maanden duidelijk zichtbaar. De graffiti maakt deel uit van het provinciale project 'Brabant gaat voor NUL verkeersdoden'. De wegschilderingen op negen plekken in de gemeente Oss kosten naar schatting een kleine 9000 euro. De provincie betaalt tachtig procent, de gemeente de rest. Ook op andere plekken in Brabant duikt de graffiti op.

Meer projecten

De gemeente Oss sluit met nog drie acties aan bij het provinciale project op weg naar nul verkeersdoden. Zo doet ze mee met 'Bedankt dat je langzamer rijdt!', waarvoor onder andere klikostickers, raamposters en spandoeken zijn gemaakt. Er komen demonstraties die laten zien hoe snelheid invloed heeft op de remweg van auto's. 

Ook de omgekeerde flitspaal die begin deze maand drie weken in Huisseling stond, hoort bij het provinciale project. Deze zogenoemde snelheidsmeter-spaarpot bracht 4130 euro in het laatje voor een goed doel in het dorpje bij Ravenstein. Dat geld kwam van de gemeente en gaat naar een erfafscheiding om het plein met speeltuin voor zaal Den Achterhof.