Volledig scherm
© Thinkstock

Straf voor Ossenaar die mensen via Twitter beledigde en bedreigde

OSS - Een 51-jarige man uit Oss heeft dinsdag een taakstraf van 30 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd gekregen. De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de man zich schuldig maakte aan het beledigen en bedreigen van mensen via Twitter en e-mail.

De man bedreigde onder meer medewerkers van een callcenter van Essent, stuurde doodsbedreigingen naar zijn voormalige bewindvoerder en beledigde een fractievertegenwoordiger van de Haagse Partij van de Eenheid.

Verhoor
Hij deed dit gedurende een lange periode en bleef ermee doorgaan, ondanks herhaaldelijke interventies van de wijkagent en nadat hij door de politie was verhoord. Door de beledigingen heeft de verdachte de eer en de goede naam van de verschillende slachtoffers aangetast, zo stelde de rechtbank.

Burgemeester
​De officier van justitie verweet de man onder meer ook de Haagse burgemeester Van Aartsen te hebben bedreigd. Maar voor een bedreiging eist de wet dat de bedreigde daadwerkelijk op de hoogte is geraakt van de bedreiging. En hoewel wettig en overtuigend kan worden bewezen dat de man de bewuste berichten op Twitter heeft geplaatst, is volgens de rechtbank niet vastgesteld dat deze de burgemeester hebben bereikt.

Oss, Uden e.o.