Peter Beense staat op het podium van Muziek op het Plein 2018
Volledig scherm
Peter Beense staat op het podium van Muziek op het Plein 2018 © Roy van den Busken

Stroomuitval deert gezellige sfeer dorpsplein Heesch niet

HEESCH - De tweede editie van Muziek op het Plein in Heesch heeft honderden bezoekers getrokken. Op het dorpsplein in Heesch heerste zowel zaterdagavond als zondagmiddag een gezellige sfeer. Verenigd Horeca Heesch trakteerde de Heeschenaren op twee muzikale dagen, met Peter Beense als hoofdact.

De regionale coverband Nicky's Pride speelde zaterdagavond veel bekende meezingers nabij fontein Labrys. Het enige smetje op de avond kwam rond middernacht. Er was kortsluiting, waarna de stroom plotseling volledig uit viel. Ruim een kwartier moesten de aanwezigen het zonder geluid doen. Hierna ging het muzikaal vertier nog door tot 01.00 uur.

Volle terrasjes


Ook op zondag vloeide het bier rijkelijk. Het enige verschil met vorig jaar was dat de winkels in het dorp dit keer gesloten bleven. Op de overvolle terrasjes genoten de bezoekers in een stralend zonnetje van de muziek. Afslag 7, een band afkomstig uit de omgeving van de gelijknamige afrit van de A73, bracht de sfeer er in. Tijdens het optreden van de Amsterdamse volkszanger Peter Beense zong en zwaaide het publiek enthousiast mee. DJ Menno en Feest DJ Tom hebben de programma's op zaterdag en zondag muzikaal omlijst.

Muziek op het Plein vond in 2017 voor het eerst plaats als vervanger voor het evenement Heesch Presenteert.